ACT 2019-09-30T09:49:06+02:00

ACT – BAG

KÄRUT presenterar tillsammans med EMIKA miljömässigt hållbara väskor i 80% återbrukat material, unikt utformade och anpassade för aktivitetsbaserade kontor. I varje del av framtagandet av väskan har både perspektivet naturmiljö och arbetsmiljö genomsyrat arbetet. ACT är både en uppmaning och ett konstaterande. En uppmaning att agera för hållbar konsumtion och en förkortning för “activity-based” för dess funktion.

Yttermått, 40x30x14 cm

Innerficka i halvlinne, stängbar med dragkedja,

cirka 27×18 cm

Öppen innerficka 27×18 cm

Datorfack, öppet 36×22 cm

Vikt, cirka 750 gram

Handtag och axelrem av linnesadelgjord.

 • Materialval utifrån högt ställda miljökrav.

• Smart axelremsväska med flera praktiska funktioner. 

• Väskorna är utprovade i aktivitetsbaserat kontor och designade för att motsvara dess behov.

• Stilren design som passar både män och kvinnor. Finns i två varianter, svarta eller beige handtag.

• Datorfack med plats för 15” laptop.

• Flera fack håller dina saker på plats.

• Handtag i ovankant och praktisk axelrem.

• Sydd i Sverige.

Pris, 1850 SEK ex. moms

till webbshop…

Hållbarhetsarbete

KÄRUT samarbetar med leverantörer som kan möta våra krav på hållbara material och produktion. Det är viktigt att allt sker utifrån ett holistiskt synsätt med naturen och människan i centrum. Det tovade ullmaterialet i väskan kallas ”återvunnen grå” och är ett återbruk från Woolpowers fabrik i Östersund. Ullen kommer från merinofår som betar i Uruguay och den argentinska delen av Patagonien. Genom kontinuerlig dialog med garnleverantörerna och personliga besök säkerställer Woolpower att merinofåren har goda betesmarker och behandlas på ett bra sätt. Ullen är 100 procent mulesing-fri.

Samarbetstänket

När din ACT-Bag når dig har den genererat näring för inte mindre än 5 företag i Jämtland. KÄRUT är jämtländska och betyder stolt, på gränsen till kaxig. För att leva och verka i Norrlands inland krävs en god portion kaxighet i kombination med ödmjukhet och god samarbetsvilja. Att stötta, lyfta och skapa näring för andra småföretagare är vår ledstjärna. Tillsammans är både starkare och klokare än ensam.

Sömnad

Vi kan garantera att väskan är sydd under förhållanden som är lagstadgade i Sverige med kontrollerad arbetstid och arbetsförhållanden. Sömmerskorna finns i Jämtland och syr in stolthet i varje söm. Vi ger ett års garanti på sömmarna. Skulle en söm brista kan du skicka den till oss så lagar vi den kostnadsfritt.

Utformning

Väskan bär du med dig mellan din arbetsplats för dagen och mötesrum eller personligt skåp. Den är speciellt utformad för ett aktivitetsbaserat arbetssätt.

I och med sitt mjuka utförande är den ergonomisk och skön att bära och får lätt plats även i små skåp. Flera fack i olika storlekar rymmer allt du behöver bära med dig under dagen. Här finns anpassad förvaring för bland annat dator, laddningssladd, pennor och personliga ting.

Material

Väskornas material är noga utvalt med tanken att använda så hållbara material som möjligt. Det innebär att utgångspunkten är återbruk och begränsat med spill i tillverkningen.

De delar av väskan som är tillverkade av ull kommer från Woolpowers verksamhet. Det är ett innovativt sätt att återbruka ett material i ett annat syfte. Lin har flera fördelar jämfört med exempelvis bomull, dels för att lin kräver mindre vatten och gödning för att växa. Linet är också motståndskraftigt mot flera sjukdomar, vilket gör att man inte alls behöver bekämpningsmedel i samma utsträckning. Handtag och remmar är tillverkade av linnesadelgjord.